L’arxiu online sobre la plaça Reial

Després de més d’un any de feina, el març de 2018 el web lamemoriadelaplaca.com veu la llum.

Aquesta iniciativa, que ha estat viable gràcies al suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i l’Associació d’Amics i Comerciants de la Real, és fruit d’un projecte expositiu que la Fundació Setba va engegar el 2012.

A més d’aquests ens principals, són moltes les entitats i particulars que ens han ajudat a fer possible el projecte.

PROJECTE EXPOSITIU

El novembre de 2012 la Fundació Setba organitza l’exposició La memòria de la plaça, un homenatge a la plaça Reial de Barcelona, on es troba la seva seu institucional.

El gran èxit de públic i la repercussió als mitjans de comunicació, va permetre que aquesta primera exposició tingués continuïtat anual i es convertís en un projecte més ambiciós per recuperar la història i els records sobre aquest indret.

Cada any, el mes de novembre, Setba acull una exposició dedicada a un dels locals de la plaça, per descobrir-ne la història, personatges vinculats i enregistrar-ne la memòria viva…

L’ARXIU ONLINE

L’objectiu de l’arxiu és que tot el material que la Fundació Setba ha anat recollint aquests anys (fotos, documentació, testimonis de veïns, historiadors i comerciants…) estigui a l’abast de tothom.

A més a més, la pàgina web s’anirà ampliant amb el projecte expositiu de la Fundació Setba i a partir de les aportacions de particulars, entitats o la pròpia administració.

D’aquesta manera transcendim les fronteres del nostre espai, fent accessible aquesta informació a tothom, per  reivindicar la importància de la plaça en el conjunt de la ciutat, per preservar la memòria de les persones sobre aquest espai emblemàtic i els establiments que l’han configurat a través del temps i, en darrer terme, per promoure l’activitat local i recuperar la plaça pels barcelonins.