El Projecte

El projecte La Memòria de la Plaça es va iniciar l’any 2012 amb la intenció de recuperar la història de la Plaça Reial, sobretot a partir del record de la gent que hi viu i també dels establiments que s’hi troben ara o que hi varen ser antany.

Cada any, el mes de novembre, fem una exposició dedicada a un dels locals de la plaça, per descobrir-ne la història, personatges vinculats i records… Així, hem anat recollint un seguit de material d’arxiu i relats de veïns, historiadors i persones vinculades a la plaça que ara posem a l’avast de tothom a través d’aquest web, que vol ser un ens viu, que creixi any rere any.

L’objectiu del projecte és: preservar la memòria d’aquest espai emblemàtic, de les persones i els establiments que l’han configurat a través del temps, reivindicar la importància de la plaça en el conjunt de la ciutat i recuperar-la pels barcelonins.

Aquest arxiu ha estat possible gràcies a la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. La voluntat de la Fundació Setba és que la mateixa ciutadania s’hi impliqui de forma activa i ajudi a nodrir-lo.